BOGON MIETTEITÄ

Kaikki blogit puheenaiheesta Afrikka

Meripelastus Välimerellä on sääntöjen väärinkäyttöä

Järjestöjen ja salakuljettajien kuljetusjärjestelyt näyttävät kansainvälisten sopimusten häikäilemättömältä hyväksikäytöltä.

 

Maahanmuutto - kestääkö Suomi?

Maahanmuutto on ongelmallista. Se ei varsinaisesti ole ongelma, että Suomeen tulee maahanmuuttajia. Vaan se, että näissä maissa on niin huonot oltavat: että syntyy valtavia pakolaisvirtoja, jotka vielä kaiken lisäksi; tulevaisuudessa tulevat kasvamaan  huomattavasti näillä näkymin.

Äskettäin uutisoitiin Suomessa, että jos ilmastonmuutosta ei pysäytetä, suuri osa Aasiasta tulee asuinkelvottomaksi. Kyse on kuumuudesta ja ilmankosteudesta: isossa ilmankosteudessa iho ei voi haihduttaa hikeä ja tällöin ihmisen ruuminlämpö kohoaa kunnes kuolee.

Tekeekö Kiinan toiminta meidän ilmastotalkoot turhiksi?

Onko ilmastotalkoissa ylipäätään mitään järkeä, jos Kiina panostaa voimakkaasti ja rahoittaa Afrikan hiilivoimalahankkeita? Afrikassa energiankulutus on räjähtämässä ja Afrikasta on tulossa suuri energiankuluttaja.

Kiinan omat tiukat päästörajat eivät koske Afrikkaan rakennettavia voimaloita. Kiina on esimerkiksi sijoittanut hiilihankkeisiin kuudessa sellaisessa Afrikan maassa, jossa ei ole ollut ennestään hiiliteollisuutta. Kun Kiina toimii näin, niin ei Afrikkaan tulevaa suurta hiilivoimaloiden määrää noin vain vähennetä ja niitä pureta.

Barbaarit porteilla

Afrikassa on meneillään räjähdymäinen väestönkasvu, joka vääjämättömästi johtaa massiivisiin migraatio-aaltoihin Eurooppaan. Eurooppaan tulee pyrkimään pelkästään Afrikasta satoja miljoonia ihmisiä tulevina vuosikymmeninä.

Natomaatkin sitovat kehitysapuun sotilaallisia sitoumuksia- moraalitonta!

Ketä kiinnostaa todellisuudessa oikeasti nälänhätä ja kurjuus maailmassa, sen epätasapaino ja mistä se johtuu. Jäin kiinni edellisen blogini tiimoilta humanitäärisen avun loukkuihin ja ongelmien kiertokulkuun. sotaa, ykn apua, spr, ja sotaa, asemyyntiä, kuolleita, kriisiä ja osallisuutta- kaikessa on mukana medikaalinen että aseellinen bisnes.

Kehitysyhteistyö ei ratkaise siirtolaisongelmaa

Usein esitetään, että kehitysyhteistyö olisi tosiasiassa ainut tehokas keino ratkaista Afrikasta Eurooppaan suuntautuva siirtolaisongelma. Kuinka voidaan kuvitella, että länsimaat täysin ulkopuolisina maina voisivat ehkäistä Afrikan väestöräjähdyksen tässä vaiheessa, kun väestö Afrikassa tuplaantuu 30 vuodessa?

Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

Huumeiden käytöstä on tullut Afrikan pahimpia ongelmia – aivan kuin ongelmia ei maanosassa olisi jo muutenkin yllin kyllin. Afrikan väkirikkaimmassa maassa Nigeriassa huumeiden käyttö on jo räjähtänyt käsiin. Erityisesti nuoret, joissa on tulevaisuus käyttävät huumeita ja raskaana olevilla naisillakin käyttö on yleistä. Ylen Perjantai-dokkarissa esitellään Nigerian tilannetta. Erään haastatellun mukaan naisistakin jopa viidennes saattaa käyttää aineita ja raskaana olevia huumeiden käyttäjiä näkee helposti kaduilla.

Ramaphosa ruorissa - muuttuiko Etelä-Afrikassa yhtään mikään?

Etelä-Afrikassa haasteita riittää. Onnistuuko Ramaphosa korruption kitkemisessä?

Välimeren siirtolaisuuden taustatrendejä

Afrikkalaisten siirtolaisten työntyminen Eurooppaan johtuu monien maiden omista ongelmista, mutta lisäksi on yleisiä taustatekijöitä voimistamassa muuttovirtaa.

 

Keskeinen taustaongelma on, etteivät maat kehity tarpeeksi. Resurssit hukataan vallan pönkittämiseen.

 

Petteri Orpo: Afrikkaan pitää syytää miljardeja euroja!

Petteri Orpo otti hiljattain kantaa siihen miten Afrikan kansoja pitäisi auttaa. Orpon näkemys on, että nykyisenkaltainen näpertely turvapaikkajärjestelmän kanssa ei ole järkevää. Odotettavissa on, että Afrikan väkiluku tuplaantuu melko lyhyellä aikavälillä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä