BOGON MIETTEITÄ

HUIMA MUSIIKKI-ILTA

LEONARD COHEN - MESTARI LAVALLA

Olen silloin tällöin kirjoitellut negatiivisista musiikkikokemuksista, nyt asia on toisin. Olimme eilen kuuntelemassa Leonard Cohenin konserttia täydessä Hartsu-areenassa, eikä se jättänyt tilaa kuin ylistykselle.

Artisti itse on jo 77 v, mutta liikkui kuin nuori mies. Lauluissa ja lauluista kuvastui eletty elämä tavalla, joka liikutti varmaan jokaista kuulijaa. Konsertti olikin ehkä paras missä olen ollut, kaikki lajit huomioon ottaen.

Sen tunnelmat vaihtelivat tunnelmiltaan gospelin, bluesin ja jopa rockin välillä. Oli haikeata menneen maailman itä-eurooppatunnelmaa, oli amerikanmeininkiä. Saumattomuutta lisäsivät kauniisti laulavat Sharon Robinson ja Webb'in sisarukset. Säestävä bändi oli sekin aivan ehdotonta huippua.

Miss' sie hyvää musiikkikokemusta tarviit, täss' siull on sellainen.

Please return again, Mr Cohen! 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Olen Bogo Sinulle vilpittömästi kateellinen.

Take this Walz ja erityisesti sen runoon kätketty sanoma toivottavasti olivat mukana konsertissa.

Meillä Rollossa ei ole Hartsu-areenaa eikä oikein riittävää väestöpohjaakaan, kuten puoluetoverisi (olihan se työväenpuolue, olihan?) Asko-Seljavaara selkeäsanaisesti näillä agendoilla toissapäivänä totesi.

Onneksi Suomenlinnassa tuli Ehrensvärd ja Ryhmäteatteri bongattua lämpöisenä kesäiltana viikko-pari sitten samalla todeten, että Kemijoen ja Suomenlahden uimavesi todella ovat kuin eri planeetalta.

Siitä voit sitten kadehtia meitä siinä kuin Luosto-sinfoniasta tai Storgårdsin Jontesta, joka jo muutti kirjat maailman suurimpaan kaupunkiin (8200 neliö-km).

Pitääkin tässä lähteä Lapin Kamariorkesterin konserttiin Rovaniemen kirkkoon ja pistää Cohen illalla soittimeen: "Take this Walz" ja "First we take Manhattan"...

Cohenin sukulainen, etunimeltään Albert, kirjoitti Helsingin kaupungin byrokratiasta upeasti suomennetun kirjan taannoin: "Rakkaani, valittuni".
Älä vain tartu siihen kirjaan!

Ben Kaergin

Leonard Cohen ei koskaan jätä yleisöään kylmäksi,hän puhuttelee sitä poikkeuksetta hyvin syvästi,sydämestä alkaen.

Toimituksen poiminnat