BOGON MIETTEITÄ

EI SUBVENTIOITA KOTIMAAN LENTOLIIKENTEELLE!

Kotimaisen lentoliikenteen, tässä tapauksessa Seinäjoen ja Porin lentojen maksattaminen muilla kuin matkustajilla on mahdotonta.

Seinäjoelle pääsee nykyään nopeasti junalla, lisäksi naapurissa Vaasassa on lentokenttä.

Pori on vaikeampi kysymys. Sinne menee lähes viivasuora tylsä tie, matkaa on n 230 km. Ajoaika Hki-Vantaan lentoasemalle lienee n 2,5 tuntia, eli ei ihan mahdoton aika sekään. Lentämistä puoltaa kylläkin se, ettei seudulla ole vaihtoehtoista kenttää. Mutta lentolippuihin sitten sen verran hintaa lisää että homma kannattaa. Ei se bensakaan ilmaista ole.

Joku varmaa taas reagoi, että "helppoahan se on sieltä Helsingistä neuvoa...".

Niin onkin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kilometrikorvauksista media on jakanut asiantuntematonta (tahallista) arkabadabraansa.

Suuri osa julkisista työnantajista on jo siirtynyt säännöllisessä virka- ja virantoimitusmatka-autoilussa vuokra-autoihin (siis ei takseihin vaan autovuokraamojen kaaroihin), jotka ovat työnantajalle kustannuksiltaan noin puolet VES/TES-km-korvaus-kustannuksista (omalla autolla).

Verohallinnon korvaus verovähennyksinä anottavista työmatkoista (joka on eri asia kuin virka- ja virantoimitus-matka) on murto-osa VES- ja TES-sopimuksissa sovityista virkamatkakustannuksista / km.

Subventiota Porista ja Seinäjoelta (tai Kemistä, Rovaniemeltä jne) tapahtuvaan matkustamiseen tulee käsitellä koko maan etua tarkastellen ja sellaisen pohtiminen on aika iso ja moniselitteinen juttu.

Bogolta se toki kyllä käy!

Mutta kun häntä nyt mainostetaan oikein facebook´ssa US-blogeille lisää legitimiteettiä antavana hahmona, on hänen syytä pysyä yksioikoisissa aiheissa, jotka vääntyvät ei-juu-tasolle, ei Pirkka-Pekka Peteliuksen yhtäältä-toisaalta-kolmaalta-neljäältä-solmuiksi (niitä ei Aleksanterin miekkakaan, Gordionin solmuja, halkaise, saati Bogon läppäri).

Toimituksen poiminnat