BOGON MIETTEITÄ

MAAHANMUUTON PITÄÄ PALVELLA SUOMEA

Maahanmuuttokeskustelu on taas ihan hakoteillä. Puolueet ovat muka 'kiristämässä' asennettaan asiaan, kansalaiset puolestaan ovat aika lailla yhtenä miehenä etuisuushakuista maahanmuuttoa vastaan.

Hesarissa on ollut useita juttuja joissa kvasi-asiantuntijat ovat mm tulijoiden ihmisoikeuksista kovasti huolissaan. Kukaan ei näytä olevan huolissaan taloustaantumassa olevan Suomen edellytyksistä elättää yhä uusia tulijoita, kerjäläiset ja mummot mukaan lukien. Suomessa asuvista ulkomaalaisista merkittävä osa on kuitenkin kelpo väkeä; maista joiden kultturi- ja arvopohja on lähellä pohjoismaista. Valitettavan paljon on sitten niitä muitakin.

Tietääkseni Kokoomuksessa ei ole rasisteja. Voin kuitenkin vakuuttaa, että maahanmuuttokriittisiä ja suorastaan vastustavia voimia on paljon. Kannattajia en ole juurikaan löytänyt. Ne, jotka haluavat olla näissä globaaleissa elättitalkoissa mukana voisivat ilmoittautua omalla nimellään.

Maahanmuuttokysymys ei ole rotuun liittyvä ollenkaan. Minä tunnen riittävästi erivärisiä ihmisiä tietääkseni, ettei värillä ole väliä. Asenteella sen sijaan on. Olen jo vuosia toitottanut, että sopeuttaminen kulkee valtaväestön ehdoilla, ei päinvastoin. Vikaa on tietysti lepsussa sosiaalitukea koskevassa lainsäädännössämme, joka mahdollistaa passiivisuuden uravalinnaksi, myös suomalaisille. Siitä ajoittainen työvoimapula. Oikeasti meillä olisi aikoja sitten pitänyt olla käytössä vanha sveitsiläinen Gastarbeiter-järjestelmä.

Suomi on mallioppilas-pyrkyryydellään vahingoittamassa omaa etuaan, ei vain otsikkokysymyksessä vaan myös esimerkiksi energia-asioissa. Kun Suomen osuus maailman väestöstä on 1 promille ja BKT:sta n 0,3% niin eipä siinä tarvitsisi leikkiä sankaria. Maapallo lämpenee tai on lämpenemättä ihan meistä riippumatta.

Kaipaan kovasti sitä tehokasta ja sopivan kokoista EU:ta johon aikoinaan liityimme. Nykyinen unioni on kokoonpanoltaan aika syvältä. Asiaa ei lainkaan paranna tiedossa olevat laajentumisajatukset yhä syvemmälle Balkanin vuoristoon ja Vähä-Aasiaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Marko Vähäpesola

"Kaipaan kovasti sitä tehokasta ja sopivan kokoista EU:ta johon aikoinaan liityimme"

Heh. olipas hauskasti sanottu!

Ei ole olleet EU:n ajatukset ikinä sopivan kokoisia missään mielessä tai miltään kantilta ajatellen. Suuruuden hulluutta ja vallanhimoa! Kansallisvaltioiden ja demokratian alasajoa. Suurin syy tästä kaikesta kuuluu tietenkin meidän omille päättäjillemme.Tehokas EU tietenkin on, kun on kysymyksessä suurten perustajajäsenten edut ja rahapöydissä istuvien varannot.

Koko Euroopan Unioni direktiiveineen sijoittuu ihmiskunnan vitsauksista ihan kärkipäähän ja kaikkea ei olla vielä edes nähty. Ainoa pelastus on irrottautuminen siitä välittömästi!

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

Bogo,

Olet oikeassa.

Miksi kuitenkin puolueesi politiikka ei sitä ole? Miksi Stubb puhuu rasisteista, kun holtittomuuskriitikot eivät vastusta rotuja (joita EU:n mukaan ei ole olemassakaan siten kuin on koirarotuja, jotka todella ovat erilaisia)? Miksi Katainen lappaa rahaa kuin vanhasta muistista rikkaasta arkusta eniten Euroopassa?

Olet oikeassa asenteista. Ne jurppivat tavallisia ihmisiä. Sotaveteraanit ovat paskasissa vaipoissaan ja tulokkaat pannaan monen tähden hotelliin. Heidän ikäisinään isämmeja vaarimme olivat korsuissa viisi vuotta, ja taivaasta ei tullut mannaa, vaan tulta ja tulikiveä.

Ja kovasti tervetuloa tarvittavat ammattimiehet ja -naiset silloin, kun naapusrista ei teitä löydy. MIksi kuitenkin työlupa siistiinkin tapaukseen kestää viikkoja ja kuukausia? Mitä työvoiman vapaata liikkuvuutta se on?

Ja miksi Työkkäri ei palvele täysin englanniksi, samoin Kaupparekisteri? Miksi Suomen viranomainen palvelee ruotsalaisia ruotsiksi, mikä aiheuttaa hankalan symmetrian puutteen kilpailijamaan kanssa. Meillehän ruotsin kieli on tarpeen joiden tuhansien ruotsinkielisten omien kansalaisten takia eikä suinkaan muissa maissa.

Käyttäjän maxotto kuva
Harry Bogomoloff

Puolueessa on vallalla tällainen Hei-meillä-kaikki-käy-ajattelu, jonka mukaan meidän pitäisi olla vihreitä ja muukalaisystävällisiä. Kohta varmaan kaikille osoitetaan ikioma Romanian kerjäläinen nimikkohoidokiksi.

Tämän päivän HBL:ssä oli tulijoiden työttömyysasteesta juttu: venäläiset 30%, somalit 55%, serbit 40%, afgaanit 55%, irakilaiset 62%...

Ei hyvältä näytä. 

 

frank (nimimerkki)

"Suomi on mallioppilas-pyrkyryydellään vahingoittamassa omaa etuaan"

Aikamuoto on väärä, vahingoittaminen on jo tapahtunut, pitkälti nykyisen hallituksen ansiosta. Kyse on pikemminkin siitä mitä vielä voisi olla pelastettavissa.

Toimituksen poiminnat