BOGON MIETTEITÄ

JERUSALEMIN TIELLÄ

Minua on jo vuosia, ellei vuosikymmeniä askarruttanut miksi juutalaisten ja arabien välinen selkkaus pienessä Israelissa ja sen rajoilla saa niin valtavasti medianäkyvyyttä.

Itse olen tehnyt kymmenisen vuotta sitten yhden päivän kestäneen reissun Israeliin, laivalla Kyprokselta käsin. Muistikuva on kuitenkin kirkas.

Haifan satamassa oli todella koruton viranomaisvastaanotto, sitten ajoimme bussilla Jerusalemiin. Opas kertoi juutalaisvitseja mutta huomautti, että jos me kerromme niitä niin olemme antisemitistisiä. Heti rannikolta kohti sisämaata käännyttyämme maisema alkoi muistuttaa lähinnä Hyrylän sorakuoppia. Perillä Jerusalemissa kävimme itkumuurilla ja jossakin korupajassa. Sitten bussilla Betlehemiin, jossa asianmukaiset nähtävyydet. Heinäkuussakin Jeesuksen syntymäkaupunki oli iloisesti värivaloin somistettu, vähän niin kuin joulukatu meillä...

Illaksi takaisin Haifaan ja laivaan - tyytyväisenä siihen, että matka oli näinkin lyhyt.

No, missä on tämän jutun pihvi? Voiko joku kertoa minulle, miksi juuri tämä konflikti on meille muille niin tärkeä, että siitä pitää saada infoa joka päivä? Minä en sitä ainakaan tarvitsisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat