BOGON MIETTEITÄ

RAUKKAMAISTA KIEKKOILUA

Katselin eilen urheiluruudun lähetyksestä, miten Tapparan Tuukka Mäkelä raukkamaisesti taklasi Jokereiden nuorta pelaajaa päähän ns. puun takaa. Seuraukset olisivat voineet olla mitkä tahansa halvaantumista myöten.

Temppu on halveksittava ja törkeä ja se vaatisi lujia rangaistuksia SM-liigan taholta. Muu ratkaisu osoittaisi, että asia on vähäpätöinen tai jopa hyväksyttävä. 

Olen aikaisemmin ilmoittanut etten kommentoi urheilua koska olen siinä maailmassa mukana kainaloita myöten. Tästä lähtien kuitenkin kommentoin, tarpeen mukaan, mitä ja ketä tahansa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Jääkiekko on sikäli reilua,että siellä on selvät pelisäännöt mitä pelaajille maksetaan. On siirtomarkkinat ym. Eikö sieltä voisi lainata hyviä käytäntöjä politiikkaan?

Nyt voi ostaa vain kotimaisia pelaajia eduskuntaan. Ei ole siirtomarkkinoita. Ulkomaisia pelimiehiä ja -naisia ei voi ostaa. Saadaan vain halpoja kotimaisia.

Siirtomarkkinoilla olisi hyvää materiaalia. Bill Clinton mm.. Työttömiä diktaattoreita tai muuten vaan jäähdytteleviä. Ihan kelpo väkeä kun vaan hinnasta sovitaan.

Jussi Vaarala

Oikein Bogo - kunnia pintaan urheilussakin

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Nythän uutisoitiin, että NHL:n harjoituskaudella on ollut ennätysmäärä tappeluita.

En tiedä on siellä linja lipsumassa vai mistä on kyse. Liigan tavoite on ollut suosia taitokiekkoa ja sallia sen pelaaminen.

Yleisö ei arvosta taitavaa pelaamista (tsekit, venäläiset) tai kurinalaista joukkuepelaamista (suomalaiset ja ruotsalaiset) vaan kanadalaistyyppistä rymistelyä jossa nurkat ryskyvät ja veri lentää. Hohhoijaa...

Jos NHL:n linja pysyy tappeluita suosivana ja pienen suomen kiekkoilijat seurvaavat uskollisina perässä toivon että jääkiekkoilun tulevaisuus on KHL liigassa.

Siellä ei ole järjestettyjä showpaineja vaan joukkuiden paremmus perustuu joukkuepelaamiseen ja taitoon.

Jääkiekossa pelikiellot ovat naurettavia. 3-5 ottelun pelikielto, jalkapallossa tahallisesta vahingoittamisyritksestä voi saada jopa 1 vuoden pelikiellon (ellei satu olemaan tähtipelaaja kuten adebayor, jonka van persien vahingoittamisyritys oli todella ala-arvoinen).

Suomalaiset juniorivalmentajat ovat vaikeassa jamassa. Toisaalta pitäisi pyrkiä nostamaan pelaajien taitoa, mutta myös valmiuksia kohtaamaan (turha) väkivalta kaukalossa jotta pärjätään myös tappelijoita vastaan.

Enemmän pitäisi puhua siitä, että mitä väkivallalla sitten voitetaan?? Viimeksi vuonna -75 (Flyers) voitti tappelemalla ennakkosuosikin NY rangersin.

Sen jälkeen muut joukkueet aloittivat kilpavarustelun ja hankkivat ammattitappelijat "suojelemaan" tähtipelaajiaan.

Maajoukkuetasolla kanadalaisten pelotevaikutus loppui 60-luvulla kun kentälle luisteli venäläinen puolustajajätti alexander ragulin.

Sen jälkeen venäläisiä ei voitettu väkivallalla ja neuvostoliitto oli lähes voittamaton koko 70-luvun.

Johannes Piipponen

3. Marko Lilja

Neuvostoliitto oli lähes voitamaton, koska Kanada vetäytyi Jääkiekon MM-kisoista 70-luvulla. Syynä oli kiista ammattilaispelaajien käyttöstä MM-kisoissa.

Mutta näkymys siitä, että Kanadan peli ei perustu taitoon tai joukkue peliin on virheellinen. Ovat sinun mielestä Lemieux, Grezky, Sakic, Coffey, Bourque, Yzerman tai nykypelaajista Crosby pelkästään "rymistelijöitä".

Kun kaikki pelaajat ovat käytetävissä on Kanada menestynyt seuraavasti:

Summit Series 1972, voitto Neuvostoliittosta

Canada Cup:

Year Champion Runner-up
1976 Canada Czechoslovakia
1981 Soviet Union Canada
1984 Canada Sweden
1987 Canada Soviet Union
1991 Canada United States

Sekä seuraaja World Cup:
Year Champion Runner-up
1996 United States Canada
2004 Canada Finland

Ja tässä vielä mitallikolmikot Olympialaisista '98 vuodesta eteenpäin, kun NHL pelaajat ovat saaneet osallistua:

1998 Nagano Czech Republic Russia Finland
2002 Salt Lake City Canada United States Russia
2006 Turin Sweden Finland Czech Republic

Joten puheet että Kanadalainen peli on "rymistelyä jossa nurkat ryskyvät ja veri lentää" on höpö höpö juttua. Kova taklauspeli kuuluu jääkiekkoon, sikailut taas eivät.

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

Raukkamaista.

Otsikoksi riittää pelkkä raukkamaista, sillä se on päivän sana. Toki reilua peliä harrastetaan paljon, mutta raukkamaisuus istuu pöytään kaikkialla. Urheiluhan on tunnetusti petoslaji, vrt. lätkä, hiihto, pyöräily, formula, ym ym.

Olisi aikuisten oikein ryhdistäytyä ja antaa kovat rangaistukset kaikille tosi petkuttajille. Urheilussa ja muualla.

Raukkamaisuutta luodaan koko tv-systeemin voimin. Raukkamaisia näytetään enemmän kuin kunnollisia. Heikoimman lenkin huutajat saavat palkintonsa.

Mielestäni jopa lainsäädäntöön on otettava raukkamaisuuden kitkeminen. Jo sitä ennen voisi tv-lähetysoikeudet poistaa raukkamaisuuden aiheuttajilta.

Hannu Rainesto

Sinullako ei ole muuta puhuttavaa, tänä rötöstely aikana. Taidat olla niitä miehiä, jotka yrittävä hämätä kansaa urheilulla.

Paskanjauhajat ilmaantuvat aina eetteriin, kun on tarve kätkeä jotain.

Toimituksen poiminnat